tiistai 19. maaliskuuta 2013

Hua Hin ja apinavuori


Hua Hinin näköala kukkulalta
Keskiviikko illalla tulimme tänne Hua Hiniin, josta meillä on condo (kerrostaloasunto) nimeltä Tira Tiraa vuokralla, asunto on hyvin viihtyisä, kuin myös allasalue.
Torstaina ystävämme tulivat meille vierailulle, he viettivät osan lomastaan juuri täällä Hua Hinissä. Vietimme heidän kanssaan iltaa, oli mukava nähdä pitkästä aikaa ja naurua piisasi koko illaksi. Vieraamme jatkoivat matkaa sitten jo perjantaina kohti Bangkokia.

Maisemat täältä korkeuksista ovat niin mahtavat

Lähdimme perjantaina mopolla liikenteeseen. Ensimmäisenä oli vuorossa näköala kukkula, johon kiipeäminen tuotti sydämentykytyksiä ja hikeä, sillä päivä oli todella kuuma. Mittari näytti parvekkeella, varjossa +36 C


Buddha

Kauniita pieniä rakennuksia

Temppelit täällä ovat hyvin kauniita
Jos Balilla oli kauniita rakennuksia, niitä on täällä Thaimaassakin, temppelit täällä ovat niin koristeellisia ja hyvin hoitettuja.

Temppeliin johtava portti

Apinakukkulan temppeli
"Khao Takiabin temppelivuori on nähtävyys, jota ei kannata jättää käymättä. Hua Hin Beachin eteläpäässä jököttävä vuori on noin seitsemän kilometrin päässä keskustasta. Autolla tai skootterilla pääsee ylös tasanteelle, johon voi pysäköidä ajoneuvonsa. Matkan varrella tie kulkee läpi viehättävän Khao Takiabin kalastussataman. Ylhäällä on muutama baari ja pakollisia matkamuistomyymälöitä. Pysäköintialueelta nousevat pitkät portaat vuoren laelle temppelille, josta on hienot näköalat merelle kaupungin edustalle.
Ympäri aluetta juoksentelee apinoita, joita turistit ruokkivat ja valokuvailevat, ja tästä syystä Khao Takiabia kutsutaan myös apinavuoreksi."

Koira kirppujen poistossa

Mangrovemetsässä kulki 1km pituinen luontopolku
Kauniin värisiä rapuja mangrovemetsässä
Tuollaisia värikkäitä rapuja oli aika paljon tuolla mangrove metsässä. Niitä käytetään täällä Thaimaalaiseen papaya-salaattiin.

Täälläkin elää kala, joka voi "kävellä" myös maalla
Mopottelimme Hua Hinin lähestöllä olevaan pieneen kylään. Khao Thao on kylän nimi. Siellä oli alue, jossa on kauniita patsaita ja sinne oli tehty myös tippukiviluola. Kaunis paikka meren rannalla.
Siellä kävimme myös syömässä, yhteistä kieltä emme löytäneet ja ruokalistakin oli kirjoitettu thai-kielellä.
Mutta saimme kuitenkin ruokaa nenämme eteen.

Buddha
Tässä tietoa Buddhasta:
"Buddhaa kuvaavat patsaat ovat hinayana (theravada)-buddhalaisuuden alueella Kaakkois-Aasiassa kuvataiteen keskeinen muoto. Näitä maita ovat esimerkiksi Burma, Thaimaa, Laos ja Kampodzha. Kun buddhalaisuus syntyi Intiassa 500-luvulla ekr, kuvattiin Buddhaa ja hänen opetuksiaan aluksi täysin symbolisin kuvin. Myöhemmin kolme eri koulukuntaa kehitti oman tavan kuvata Buddhaa. Mahayana-buddhalaisuudessa Buddha kuvataan vanhana, lihavana ja hyväntuulisen näköisenä istuvana hahmona. Theravada-buddhalaisuudessa Buddha kuvataan usein laihana istuvana hahmona. Näissä patsaissa kuvataan Buddhan "yliluonnollista anatomiaa", eli Buddhan jumalallisuuden tunnusmerkkeinä ovat pitkät korvalehdet, hiussykkyrä pään päällä, urna-otsamerkki sekä käsivarsien asento, jonka sanotaan kuvaavan norsun kärsää. Thaimaan buddhalaisuudessa syntyi myös kävelevä Buddhan patsas, jollaisia näkee melko harvoin. Burmassa Buddhaa kuvataan intialaisvaikutteisesti "kruunattuna", eli Buddhan pään päällä on valtava kruunupäähine , ja Buddhan hiukset liehuvat pitkinä kruunun ympärillä.

Buddhan patsaiden käsien asennot ovat tärkeitä viestejä buddhalaisille.
- Buddha vastustaa pahaa: vasen kämmen ylöspäin, oikean käden sormet maata kohti
- Buddha meditoi: molemmat kädet sylissä
- Lepäävä Buddha (saavuttaa nirvanan): lepää oikealla kyljellä, oikea käsi kannattaa päätä, vasen käsi vartalon myötäinen
- Buddha vapauttaa: seisova asento, kädet suorina kämmenet kohti katsojaa
- Buddha lohduttaa: seisova asento, oikea kämmen kohti katsojaa
- Buddha saarnaa: oikean käden etusormi ja peukalo muodostavat ympyrän, kolme sormea ylöspäin
- Buddha lapsena: pullea lapsipatsas (tälle uhraaminen edesauttaa lapsien saamista

Vaikka theravada-buddhalaisuuden opin mukaan Buddha on esikuva valaistumiseen, ei varsinainen jumala, niin kansanhurskaudessa Buddhan patsaita palvotaan. Buddhan patsaan valmistuttaminen on erityisen hyvä hartauden harjoittamisen muoto. Patsaat ovatkin Kaakkois-Aasian maissa erittäin tärkeitä, eikä turistien sallita pilkata patsaita tai olla epäkunnioittava patsaita kohtaan. Joissain maissa Buddhan patsaiden maastavienti on kielletty."Hua Hinin rautatieaseman kuninkaalinen odotushuone
Kun tulimme takaisin, kävimme kuvaamassa Hua Hinin rautatieasemaa, se on yksi Thaimaan vanhimmista asemista, se on rakennettu 1920-luvulla. Asema on upean thaimaalaisen arkkitehtuurin taidonnäyte. Sen mielenkiintoisin yksityiskohta on itse asemarakennuksen vieressä sijaitseva kuninkaallinen odotushuone, joka rakennettiin hallitsija Rama VI:n aikana vastaanottotilaksi kuninkaalle ja tämän seurueelle. Nykyisin kuninkaallinen odotushuone on suljettu turisteilta, mutta sen ulkopuolella on aina innokkaita valokuvaajia.

20 kommenttia:

 1. Voi noita rakennuksia, miten ihmeessä ne on oikein pystytty edes tekemään. Taidokasta kansaa. Upeita kuvia jälleen.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tiitsa :) On kyllä mahtavia nuo temppelit, niin erillaisia kuin Suomen kirkot.

  VastaaPoista
 3. Aivan mahdottoman kauniita temppeleitä. Tuo koira ja apinat, on kyllä hauska kuva. Koira niin tyytyväisenä siinä:) Upeat on maisemaat tuolta ylhäältä. Hienoja kuvia kaikki:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Askartelin itte :) Niin tuo koira oikein nautiskeli, apinoiden käsittelyssä

  VastaaPoista
 5. Voi ihme, ollapa siellä (totean sadannen kerran). On muuten älyttömän hyviä nämä sun kuvat muutenkin kuin sisällöltään. Se valo siellä tietysti auttaa, mutta on tässä kuvaajallakin taitoa pelissä, ja arvatenkin hyvä kamera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Menna Waris :) Ihan tavallinen kuvaaja olen, enkä osaa tuota kameraa kunnolla käyttää.
   Kamerana on Canon EOS 1000D, käytetty kamera huutonetistä, huusin siihen erikseen myöhemmin myös pidemmän putken edullisesti. Sillä niitä kuvia on tullut sitten läiskittyä.

   Poista
  2. Miksi sää aina laitat mun sukunimen mukaan ku vastaat kommenttiin? Ei se haittaa :) mietin vaan, että tuleeko se automaattisesti niinku FB:ssa?

   Sitten semmonen juttu, että muistelen hämärästi kirjottaneeni jo tästä viestin, mutta että se vaan katosi ilmaan enkä kerinnyt kirjottaa uudestaan... No tässä joka tapauksessa, uusiksi tai ei: Tiedätkö semmoisen uudehkon lehden kuin Iiris? Se on tosi tasokas, 50+ ikäisille tarkoitettu (vaikka ei ne niin sanokaan), jossa tykätään matkajutuista varsinkin jos on hyviä kuvia. Ihan vaan vinkiksi ;)

   Poista
 6. Paljon eksoottista kauneusta. Eipä heti arvaisi, mikä rakennus on temppeli, mikä rautatieaseman odotushuone. Koira on päässyt apinoiden vastaanotolle kirpunpoistoon. Oi mikä näky!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula kommentista. Tuo koira oli kyllä niin mainio, että oli pakko heti kuvata.

   Poista
 7. Kivasti pääsee suomesta matkalle kun selailee blogia. Kauniita kuvia. Kiitos matkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos A-R kommentista :) Kiva, jos voin tarjota matkan teille lukijoille. Valitettavasti tämä kuumuus ja tuoksut eivät välity sinne Suomeen asti.

   Poista
 8. Vanilja, kiitos sinulle kommenteitasi tätäkin kautta:) Ihanan värikästä matkaa, kuvauksia ja kuvia, jatkan lukemista ja katselemista - vain ääni ja tuoksut puuttuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inkivääri kommentistasi ja tervetuloa lukijaksi. Toivottavasti saat iloa matkastamme ja ajatukset vähäksi aikaa muualle. Ja pian se Suomen ihana kevät ja kesä tulevat iloksemme. Ja paljon voimia sinulle :)

   Poista
 9. Nyt on tuttuja maisemia :).
  Kiva kun laitoit nuo buddha-jutut, en ole niiden merkityksistä aiemmin tiennyt.
  Tosi hienoja kuvia jälleen, tämä on kuin matkaopasta selaisi.

  Kevätaurinkoisin terveisin Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa :) Juteltiin ihan samasta asiasta, eipä nuo uskonnot oikein ole hallussa. Pitäisi lukea ennen seuraavaa matkaa, että olisi muistissa.

   Poista
 10. Kauniita kuvia! Kiva lukea matkakertomuksiasi,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina kommentistasi :) ja mukavaa pääsiäisen odotusta

   Poista
 11. Ihanan kutsuva tuo magrovemetsän polku. =)

  VastaaPoista
 12. Kiitos Una kommentista :) Oli kiva kävellä tuo polku ja puiden varjossa ei ollut niin kuuma.

  VastaaPoista
 13. http://humpula.blogspot.com

  myös matkaamme thaimaata reilu kuukauden ja tällä hetkellä Hua Hinissä.
  Kaikki lukemaan meidän matkaamme :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi :)