maanantai 11. helmikuuta 2013

Kiinalainen uusi vuosi Thaimaassa

Lohikäärme  Vihana Sierinissä
Tulimme tänne Jomtienille tiistaina ja vuokrasimme mopon ja sopivan condon etsintä alkoi. Tarjolla oli, jos jonkin näköistä ja hintaista huonetta. Muutama tunti siinä sitten etsittiin, osa tarjosi "ei oota".
Saimme kuitenkin todella  hyvältä paikalta, siistin ja edullisen condo asunnon, 16 kerros, merinäköalalla, ilmastoinilla, minikeittiöllä ja uima-altaalla hintaan 8,80€ / vrk + vesi ja sähkö
Asustamme täällä 23.2 asti, jolloin siirrymme Bangkokiin ja seuraavana päivänä Balille. Tämä paikka on meille tuttu, olemmehan olleet täällä 5 ensimmäistä viikkoa matkamme alussa.
Aurinko, hyvä ruoka ja edullisuus, siinä ne loman tärkeimmät asiat meille.

Portti  
Lauantaina kävimme mopottelemassa Vihara Sien nimisessä paikassa. Kiinalaiset ovat lahjoittaneet sinne 328  esinettä. Todella paljon upeita korkeita patsaita ja isoja tauluja.Viharn Sien on ainoa paikka maailmassa Kiinan ulkopuolella, jossa on esillä aitoja patsaita Xianin terrakotta-armeijasta. 


Lohikäärme, rakennuksen katollaKissakaloja läheisellä lammikossa

Mopottelu reissulla osuttiin paikallisille puutarhamessuille, tarjolla oli todella paljon pensaita, pieniä puita, kukkia...
Kun nyt jää Helsingin jokavuotiset puutarhamessut väliin, niin tämä korvasi sitten sen. Muita turisteja ei sitten näkynyt koko alueella.

Iso orkidea

Todella kauniita

Sieni viljelmiä 10 thb  eli 0,25 € / kpl
"Tänä vuonna kiinalainen uusi vuosi osuu helmikuun 10. päivään, jolloin lohikäärmeen vuosi muuttuu käärmeen vuodeksi. Kiinalainen uusivuosi on kiinalaisten vuoden tärkein juhla, jota vietetään perheen ja sukulaisten kanssa. Perinteisesti koti siivotaan ja puhdistetaan, näin karkoitetaan huono onni. Koti koristellaan ovia myöten juhlaa varten, punaisten koristeiden ja koko juhlan teemana ovat onni, rikkaus ja pitkäikäisyys. Sukulaiset vierailevat toistensa kodeissa. Naimisissa olevat sukulaiset ja tuttavat antavat naimattomille rahalahjoja punaisissa paketeissa tai punaisissa kirjekuorissa. Myös ilotulitteet ja lohikäärmetanssit kuuluvat kiinalaiseen uudenvuoden viettoon."  
Tanssiesitys kiinalaisen  kaupan edessä PattayallaPitkä lohikäärme ja vauhti oli melkoinen
"Uuden vuoden aattoilta huipentuu perheillalliseen. Pöydässä on tarjolla vuoden paras ateria monipuolisine herkkuineen. Erilaiset nyytit ovat suosittuja ja niitä täytyy syödä paljon, jotta seuraava vuonna on onni myötä. Ateria sisältää erilaisia lihoja, kaloja sekä kasviksia, unohtamatta makeita jälkiruokia. Kiinalaiset uskovat, että syömällä uudenvuoden aikana tiettyjä ruokia, voi varmistaa tulevan vuoden onnen ja menestyksen, jopa hyvän rahatilanteen! Etelä-Kiinassa syödään uutenavuotena nuudeleita, jotka symboloivat pitkää ikää. Nuudeleita ei pidä leikata, koska niiden leikkaaminen tietää huonoa onnea. Kala pitää ehdottomasti tarjoilla kokonaisena, sillä pää ja pyrstö symboloivat hyvän vuoden alkua ja loppua. Siturshedelmiä jaetaan uudenvuoden aikana työkavereille lahjoina."

Lohikäärme kiipesi tuonne tolpan päähän

Lohikäärme sylkee tulta
Tuo esitys oli kyllä katsomisen arvoinen, paikalla oli todella vähän turisteja. Netissä oli viime vuotisesta esityksestä juttua ja siksi tiedettiin mennä paikalle.
Illalla oli vielä toinen esitys ja mopottelimme katsomaan vielä senkin. Upea oli tuokin esitys, lohikäärme oli nyt saanut erivärisiä valoja pintaansa.

14 kommenttia:

 1. Tuleepa oma Kiinan reissu mieleen. Hienoja kuvia. Olette saaneet edullisen majoituksen:)Tuo puutarha juttu, siellä varmaan näki tosi erikoisia ja kauniita kasveja, kuten noistakin kuvista näkee:)Mukavaa ja turvallista jatkoa teille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Askartelin itte, Kiina ei ole meille tuttu, varmasti on mielenkiintoinen maa. Todella erikoisia kasveja, joidenkin hedelmiä on täällä myynnissä. Majoitus on kyllä edullinen, hotelleissa asuminen ja matkustaminen paikasta ja maasta toiseen nostaa tuota matkabudjettia melkoisesti. Hyvä tasoittaa sitä välillä näin.

   Poista
 2. Kiitos kommentista blogissani, sen perusteella löysin tänne. Mulla onkin sitten mennyt koko aamu ja paljon kahvia, kun on pitänyt lukea koko blogi läpi. Ihan mieletön reissu teillä! Upeita kuvia ja ihanaa, että niitä on paljon. Myös hyvää tietoa ja kokemuksia. Jään seurailemaan retkeänne! Nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuoa Christina blogin lukijaksi ja sitä kautta matkalle mukaan.
   Ja kiitos kommentistasi :)

   Poista
 3. Silmät ymmyrkäisinä katselin tuota lohikäärme esitystä, jo kuvinakin upea saati sitten paikan päällä. Kyllä saatte keinustuolissa aikanaan muisteltavaa ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiitsa kommentista :) Todella upea esitys oli ja miten taitavasti nuo miehet kiipesivät tuonne salkoon lohikäärmettä viemään. Pelkäsin koko ajan, että joku tippuu sieltä, mutta onneksi mitään ei sattunut. Illalla tuo esitys oli vielä upeampi, kun lohikäärme oli valaistuna.
   Niin, paljon on matkasta tosiaan saanut muistojen laatikkoon ainesta, siihen keinustoolin viereen. Toivottavasti vielä silloin muisti pelaa.

   Poista
 4. Voi ei kun tulee taas muistot mieleen! Oltiin Pattayalla viettämässä mun viisikymppisiä. Kiinalainen uusivuosi sattui syntymäpäivälleni 9.2. Illalla muu perhe oli katsomassa uuden vuoden juhlintaa ja minä hotellilla toipumassa auringonpistoksesta :(. Meteli oli valtava. Olisi niin tehnyt mieli mukaan, mutta kun ei pystynyt.

  Mutta mahtavaa että te pääsitte nyt nauttimaan siitä.

  t. Lissu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lissu kommentistasi :)
   Kauheaa pauketta ei nyt ollut. Tuo juhla oli kyllä upea, harmi ettet sitä silloin nähnyt :( mutta sitten seuraavalla kerralla.
   Aurinko, vaikka se niin ihana onkin, on siitäkin omat haittansa.

   Poista
 5. teijänkin kiinalainen uv oli vissiin kiva kokemus, ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vaula kommentista :) Kiva kokemus oli tosiaan tuo lohikäärmetanssi, onneksi löydettiin tuo linkki netistä. Tuota Thaimaalaista vesi juhlaa, ei päästä kokemaan, ollaan silloin jo Suomessa.

   Poista
 6. Ihania kuvia, taidokkaita veistoksia, loistokkaat juhlat ja nuo ihanat kukat, sienet. On siellä niin paljon erilaisempaa kuin täällä pohjolassa.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Leena kommentista :) Paljon on kaikkea kaunista ja kivaa nähty, mutta kyllä sinne pohjolaan vaan kaipaa, kun näin pitkän aikaa täällä viettää.

  VastaaPoista
 8. Mistähän ne tuon lohikärmeksen ovat oikein keksineet? Aika pelottavan näköinen oikeastaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, aika pelottavan näköinen se olikin. Siinä miehet vaihtuivat tiuhaan tahtiin, oli aika painava tuota keppiä pitää ylhäällä ja juosta ympäri pihaa. Kiitos Tillariina :)

   Poista

Kiitos viestistäsi :)