perjantai 23. joulukuuta 2016

Pohjois Thaimaa

 


Jälleen kerran suuntasimme matkamme Thaimaan lämpöön.
Nyt on vuorossa maan pohjoisosa, kuitenkin vain neljä päivää maltoimme olla viileämmässä Chiang Maissa.Täällä Thaimaassa sitten osataan rakentaa toinen toistaan kauniimpia temppeleitä.


Kuninkaan kuolema 13.10.2016 näkyy kaikkialla, aitoihin on kiinnitetty pitkiä musta-valkoisia kankaita, suruaika kestää vuoden.

Suru näkyy useissa kohteissa

Norsun jalassa on musta surunauha

Wat Chedi Luang

"1300- ja 1400-lukujen taitteessa rakennettu Wat Chedi Luang -temppeli on yksi Chiang Main suosituimmista nähtävyyksistä. Temppeli koki kovia vuoden 1545 maanjäristyksessä, jolloin myös iso osa sen jopa 80 metriin kohonneesta huipusta sortui.
Wat Chedi Luang korjattiin lähes uuteen uskoon 1990-luvulla, UNESCOn avustuksella. "


Tutustuimme Chiang Main markkinoihin, ostoskatu oli varmaan yli kilometrin pituinen. Oli ruokaa, vaatetta, matkamuistoja ym. ym.

Ostimme Chiang Maista matkan kohti pohjoisinta Thaimaata, kohteena Chiang Rai, matka alkaa klo 7 ja takaisin tullaan klo 21 jälkeen. Ensimmäinen kohde oli 1,5 tunnin jälkeen, kuumat lähteet.

Munien keittoa kuumassa lähteessä
Ja matka jatkui, seuraava matkamme kohde oli valkoinen temppeli. Todella kaunis, niin kaunista en vielä ole nähnyt, temppeli on kuin satulinna.
Valkoisen värin kerrotaan kuvaavan Buddhan puhtautta ja lukemattomien peilinpalojen hänen viisauttaan.

"Wat Rong Khun eli valkoinen temppeli on moderni ja näyttävä kokonaisuus. Sitä alettiin rakentaa vuonna 1997 ja sen valmistumista joudutaan odottamaan vielä ehkä kymmeniä vuosia. Temppeli vaurioitui pahasti vuoden 2014 maanjäristyksessä toukokuussa.
Viimeistään sisällä loksahtaa leuka auki, sillä hyvän ja pahan taistelua kuvataan maalauksissa supersankarien kuten teräs- ja lepakkomiehen avulla."
Seinälle on maalattu isot kasvot, joissa toisessa silmässä on osama bin laden ja toisessa George W. Bush


Wat Rong Khun -temppeli


Helvetin silta
Valkoiseen temppeliin kuljettiin ensin "helvetin siltaa" pitkin, sillalle ei saanut pysähtyä. Kurottelevia käsiä, pääkalloja, demoneita. Vasta taivaassa eli valkoisessa temppelissä sai pysähtyä.Kun tulimme ulos niin ihanasta temppelistä, myynnissä oli onnennauhoja.
Päätimme ostaa myös nauhat ja ripustimme ne nimellä varustettuna orrelle.


Onnen nauhoja nimellä varustettuna

Siinä muutama onnen nauha


Kyllä on kaunis tämäkin temppeli
Maailman kaunein vessa
Seuraavaksi suuntasimme katsomaan pitkäkaulaisia naisia, joita kutsutaan myös kirahvinaisiksi. He ovat tulleet Burman puolelta tänne Thaimaan pohjoisosaan, eikä heillä ole mitään henkilöllisyyspapereita, siksi he asustelevat täällä omassa heimossaan.
Kaulaan ei laiteta renkaita vaan spiraalia ja se painaa kyllä melkoisesti, kun kokeilin puolikasta kaulalleni.On siinä kaulalla pituutta


He koristelevat myös kasvonsa

Toisilla on myös jaloissa "kiristysvanteita"
Ja matka jatkuu seuraavaan kohteeseen.

Laosin puolella oleva kasino

Kultainen kolmio on alue, jossa Thaimaan, Laosin ja Myanmarin rajat yhtyvät (Sop Ruak). Se on tunnettu aikanaan maailman johtavana oopiumin viljelyalueena. Nyt noilla pelloilla kasvatetaan kuulemma mansikkaa ja teetä.


Oopiumia emme  nähneet, mutta sen sijaan käärme viskiä Laosin puolella. No, sinne jäi viskit...

Käärme viskiä

Thaimaan pohjoisin osa
 Viimeinen kohde oli Thaimaan pohjoisin osa, josta näkyi myös Myanmarin raja.
Myarmanin (Burmen) raja
Paljon nähtiin tällä pohjoisen matkalla. Tie sinne oli yhtä serpentiiniä ja matka oli raskas, olimme reissussa yli 14 tuntia.

Toivotan teille kaikille oikein Hyvää Joulua

Ja matka jatkuu...

4 kommenttia:

 1. Vau, kuinka hienoja temppeleitä, kerrassaan upeita. Ja nuo naisten kaulat, hui. Saakohan ne ottaa koskaan pois nuita koruja. Muistinkin muutama päivä sitten teitä, että missä olettekaan :)
  Hyvää joulua teillekkin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti :D
   Täällä sitä taas ollaan ja nautitaan lämmöstä ja hyvästä ruoasta.
   Naiset ottavat nuo renkaan pois, kun peseytyvät. Se ei kuulemma venytä kaulaa vaan laskee hartioita, tiedä sitä sitten mikä pitää paikkaansa. Raskaalta se kuitenkin tuntui, kun kokeilin sellaista puolikasta kaulalleni.

   Poista
 2. Onpa jännittäviä kohteita teillä ollut, aika paljon ehditte lyhyessä ajassa nähdä, käsittämättömän hienoa rakentamista!
  Hyvää Joulua!🎄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos MK :D
   Paljon ehdittiin kaikkea kaunista näkemään. Tuo valkoinen temppeli oli aivan ihana, sitä olisi katsonut vaikka kuinka kauan. Aika viileä oli tuo pohjoisosa, neuletakki ei illalla ollut liikaa.

   Poista

Kiitos viestistäsi :)