torstai 13. joulukuuta 2012

Koh Larn

McDonald´s vartiat Sukhumvit road tien varrella
Nyt on sitten piikit saatu japanin aivokuumetta vastaan ja seuraava tehosterokote pitäisi antaa vuoden kuluttua. Siitä tulee sitten elinikäinen suoja tautia vastaan, niin meille kerrottiin. Jouduin maksamaan 800thb (20€) enemmän kuin Sami, kun en ollut Bangkok-Pattaya sairaalan vanha asiakas. Sami sai siis kanta-asiakas edun, kun oli ollut tässä sairaalassa edellisellä Pattayan reissullamme 2004. Tuo rokote tuli meiltä maksamaan yhteensä 74€. Vastaavan rokotteen hinta Suomessa olisi ollut meiltä 774€  ja suoja on vain 3 vuotta. No, vuoden päästä tuo samainen 74€ tietenkin lisää, mutta....
Siellä sairaalalla tapasimme suomalaispariskunnan, jotka kertoivat meille, että täällä on nyt pokkeuksellisen paljon dengue-kuumetta, jota hyttyset levittävät. Nyt on sitten suojauduttu hyttysten pistoja vastaan oikein urakalla. Toivottavasti säästytään tuolta taudilta.
Paikallinen sini-tuote
Keskiviikko aamulla lähdimme tuttujen kanssa Koh Larnalle, ensin lava-autolla Pattayan keskustaan ja siitä sitten kävellen satamaan. Hyppäsimme laivaan, joka vei meidät saarelle, vesi oli siellä aivan turkoosin sinistä ja hiekka aivan puuterin valkoista.
Aurinko tuoleja oli paljon, mutta oli kyllä porukkaakin. Todella kiva paikka, sinne menemme uusiksi

Elävä meritähti, joka palautettiin kuvausten jälkeen takaisin mereen.

Lattet ja munkit

Pattaya walking street eli se Pattayan kuuluisa tyttökatu

Monet Pattayan kauneimmista naisista ovat miehiä.
Tarjottiinpa meille tuolla kadulla aseita ja huumeitakin, sekä tietysti näitä go go esityksiä 
Rahankeruuta lapsella :(

Tai näin..
  
Siinä niitä on ihan eläviä go go tyttöjä

Joulukuusi on Central Festival ostoskeskuksen edessä jo valmiina
Jomtienin rannalla olimme ottamassa aurinkoa, siinä sitten kävi kaikenlaista kauppiasta. Oli tarjolla vöitä, jäätelöä, friteerattuja rapuja, kevätkääryleitä, koruja, kasseja, aurinkolaseja, kelloja, hierontaa, vaatteita, hiuspantoja, lippiksiä, hedelmiä, höyrytettyjä taskurapuja, mani- ja perikyyriä, hattaraa... Ainakin viisikymmentä ei kaupustelijaa, kun toinen lähti niin toinen jo melkein tuli.
Siinä se päivä meni kauppiaita laskien, tarjonta ylittää jo melkein pienemmän Prisman valikoiman.
Täällä mopolla ajaessa välillä kojuista tulee niin ihania ruoan tuoksuja ja toisinaan taas epämiellyttäviä viemärin hajuja.
Meitä on täällä varoiteltu varkaista, niin suomalaiset kuin paikallisetkin. Varkaat liikkuvat mopolla ja sieppaavat kassin tai kultaketjun mukaansa. Eipä ole ennen Thaimaan reissuilla tuollaisia varoituksia kuultu.

3 kommenttia:

 1. Mekin käytiin jollain kivalla saarella siinä Pattayan lähellä silloin 2005. Koh Sametilla käytiin myös, mutta sehän on siellä kauempana.
  Muistan tuon kaupittelun myös niiltä ajoilta, lapset tuumi, että "kukaan ei ole vielä pianoa vetänyt rantaa pitkin myydäkseen sen turisteille", kuvaa hyvin sitä mitä kaikkea mahdollista oli tarjolla :)

  Olispa meilläkin terveyskeskukseen bonuskortti tms. kanta-asiakkaille :)

  t. Liisa (viikko töitä takana, huh)

  VastaaPoista
 2. Ihan puuterihiekkaisia saaria molemmat. Tuo Koh Larna on tuossa lähellä, niin siellä mukava käydä. ja tosiaan yhdensuuntainen matka maksoi 0,75€
  Kaupustelijoita kyllä riittää, tuo piano juttu on hyvä :)
  Siis tuosta selviää, siis töihin paluusta vuorotteluvapaan jälkeen. Oletko jo haaveillut seuraavasta vuorotteluvapaasta? Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuorotteluvapaat on varmaan nyt pidetty, sillä 5 vuotta pitää olla väliä seuraavaan ja 5 vuoden päästä on jo eläkeikä niin lähellä, että tuskin enää kannattaa pitää, eli eläkkeelle suoraan :). Tuntuu kyllä aika hassulta ajatukselta tuo "eläke".
   Mukavaa viikonloppua teillekin!
   t. liisa

   Poista

Kiitos viestistäsi :)