sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Kaunis Wien


Nyt oli vuorossa kaupunkiloma Wieniin, vietimme siellä 4 kokonaista päivää (3-6.7)
Lähtö oli kotoa sunnuntai aamulla klo 3. Finnair yllätti meidät vaihtamalla paikkamme business luokkaan, kerran näinkin kiva yllätys.

Oopperatalo

Useimmat nähtävyydet on vain kävelymatkan päässä toisistaan. Hotellimme oli lähellä oopperataloa, se oli kuitenkin suljettu heinäkuun ajan. Ostimme liput kuitenkin W.A Mozart & J. Straussin konserttiin, samalla näimme balettia ja kuulimme oopperaa. Konsertti järjestettiin Schönbrunn linnan lähellä. Kyllä kannatti mennä, oli hieno kokemus.

Kaarlenkirkko ilta auringossa
Karlskirche eli Kaarlenkirkko on yksi Euroopan näyttävimpiä barokkikirkkoja ja suosittu nähtävyys Wienissä, se valmistui vuonna 1737.


Pyhän Tapanin tuomikirkko
Pyhän Tapanin tuomikirkon rakennustyöt alkoivat jo 1100 -luvulla, vaikka se valmistui vasta vuosisatoja myöhemmin. Eteläinen torni on 136 metriä korkea.

Seuraavaksi on vuorossa palatseja ja linnoja, täällä voi mielikuvitukselle antaa vallan ja kulkea prinsessana pitkässä valkoisessa puvussa pitkin puistoja, pitsinen päivänvarjo olalla....

Upea Ylä-Belvedere
Belvederen palatsialueella on kaksi barokkilinnaa, ne toimivat nykyään taidegallerioina, niihin on sisäänpääsymaksu 26€ / henkilö, puistossa saa kulkea vapaasti. Ne on rakennettu 1700 luvulla ja on nimetty ala- Belvedere ja ylä-Belvedere.

Ylä- Belvedere

Ylä Belvederessä kirjoitettiin 1955 Itävallan itsenäistymissopimus.

Ala-Belvedere

Ylä- Belvederen sisääntuloaula

Kultainen huone


Nykytaidetta talvipalatsissa


Ylä-Belvedere toisesta suunnasta
 Linkistä pääset lukemaan Elisabetin eli Sissin historiaa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Elisabet_(It%C3%A4valta)


Schönbrunnin linna
"Habsburgit hallitsivat Itävaltaa 1200-luvulta aina vuoteen 1917, jolloin Itävallasta tuli tasavalta. Suvun tunnetuimpien jäsenten joukkoon kuuluvat vahvat naiset keisarinna Maria-Teresia (1717-1780) ja keisarinna Sissi (1837-1898)."
Linnassa on 1441 huonetta ja niistä osaan meillä oli mahdollisuus kurkistaa ja kuunnella tarinaa huoneista. Toinen toistaan hienoimpia huoneita ja kalusteita, pöydät oli katettu monelle ruokalajille.
Sisäänpääsymaksu linnaan oli 23,50€/ henkilö, puistoissa sai kulkea vapaasti.

Suosittelemme lämpimästi lipun hankintaa. Kuvaaminen oli sisällä valitettavasti oli kielletty.
On ihan mahdoton saada näihin kuviin sitä, mitä silmät näkee...
Tämä linna on Unescon maailmanperintökohde.

Hevoskyyti maksoi 65€ / 25 min
 "Schönnbrunnin linnassa säilytetään maailman arvokkainta hevosvaunukokoelmaa"


Kuvattu esitteestä


Linna toiselta puolelta ja niin kaunis puistoalue

Alueella on myös vaunumuseo ja vuonna 1752 avattu eläintarha, ne jäi tällä kertaa käymättä. 

Konsertin odotusta
Konserttiin, B- katsomoon oli lippu 53€ / henkilö.Kauniita rakennuksia ja suihkulähteitä
Aivan käsittämättömän ihana palatsi avautuu keskeltä kaupunkia. Ja mitä näemmekään kun astumme porteista sisään.

Michaelerkirche
Hofburgissa riittää ihmeteltävää, mutta suurimpia vetonauloja on suosittu Sissi museo. Lisäksi täältä löytyvät Sissin ja Frans Joosefin asuttamat keisarilliset asunnot, hopeakokoelma ja kuuluisa Espanjalainen ratsastuskoulu, se on perustettu jo vuonna 1572.

Niin upea MichaelerkircheHofburg
"Habsburgien suku hallitsi Hofburgin laajasta palatsikokonaisuudesta käsin alamaisiaan noin 650 vuoden ajan. Palatsien arkkitehtuuri kuvastaa suvun vaiherikasta historiaa 1200-luvulta aina 1900-luvun alkuun saakka: gotiikkaa, renessanssia, barokkia, rokokoota ja jopa jugend-tyyliä. Nykyisin Hofburgissa on myös Itävallan presidentin virka-asunto. Palatseja ei millään ennätä kiertää yhdessä päivässä. Laajin näyttelytila Hofburgissa on Kaiserappartments eli keisariperheen asuinhuoneisto ja edustustila, jossa kannattaa käydä opastetulla kierroksella."

Hofburg


Wienin taidehistoriallinen museo
"Hofburgin länsipuolelle, Ringstrassen varrelle jää Maria-Theresien-Platzin aukio, jonka ympärillä kohoaa kolme valtavaa museokompleksia: luonnonhistoriallinen museo, taidehistoriallinen museo sekä useista pienemmistä museoista koostuva Museumsquartier"

Kaksi täysin samanlaista museorakennusta kadun molemmin puolin

Parlamenttitalo
Parlamenttitalon päärakennustyöt kestivät vuodesta 1874 vuoteen 1883. On vähän erilainen, kuin meidän eduskuntatalo.


Wieniläistä ruokaa

Sacherkakkua
Hotelli Sacher perustettiin 1876 ja se myy sitä aitoa ja oikeaa Sacherkakkua, sen resepti on tarkoin varjeltu.


Hundertwasserhaus
Taiteilija ja arkkitehti Friedensreich Hundertwasserin suunnittelemasta, vuosina 1983-86 rakennetusta persoonallisesta asuinkerrostalosta on tullut yksi Wienin maamerkeistä. Hän ei veloittanut suunnittelusta mitään, koska halusi estää jonkin ruman rakentamisen samalle paikalle. Hundertwasserhaus pitää sisällään 52 huoneistoa, neljä toimistoa sekä yhteensä 19 terassia, jotka ovat kaikki pohjapiirustuksiltaan erilaisia. Värikäs julkisivu ja luovan epäsymmetriset rakenteet houkuttelevat paikalle runsaasti uteliaita matkailijoita, joita varten talon edustalle on syntynyt pieni basaari matkamuistoliikkeineen ja kuppiloineen
Prater huvipuisto
Prater-huvipuiston vanha maailmanpyörä on valmistunut vuonna 1897. Kierros kestää 15 min ja sen aikana voi kuulemma syödä vaikka illallisen.

Wienin konserttitalo
"Wieniä voidaan hyvällä syyllä nimittää klassisen musiikin kehdoksi. Mozart, Strauss, Beethoven ja monet muut säveltäjät kohosivat maailmanmaineeseen juuri keisarillisessa Wienissä luomiensa teosten ansiosta."


Tässä tällä kertaa matkamme antia, toivottavasti viihdyit nojatuolimatkalla.
Seuraavaa lomaa odotellessa.

2 kommenttia:

 1. Oi, olispa kivaa käydä. Kaunista todella, paljon katseltavaa. Me tehtiin viikolla pikapyrähdys pohjoiseen, jäämeren rannalle :)
  Onko nyt suunnitelmia kaukomaihin? Mukavaa kesää teille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti <3 Paljon oli kaikkea kaunista.
   Jäämeren rannalla en ole koskaan käynyt, varmaan kaunista ja rauhallista.
   Liput on ostettu Thaimaan lämpöön, sieltä on ajatus sitten käydä pohjois Thaimaassa. Mutta kaikki on vielä suunnitteluvaiheessa.

   Poista

Kiitos viestistäsi :)