tiistai 26. helmikuuta 2013

Indoneesian helmi, Bali


Gekko ravintolan katossa pituutta n.25cm
Balin paratiisisaarelle saavuimme sunnuntaina aamukoneella, joka lähti Bangkokista klo 6.05. Lentokentällä maksoimme yhteensä 40€ maahantulo viisumista. (summan voi maksaa euroina)
Meitä oli vastassa guest housesta taksi, joka heilutteli nimilappua, kuten teki moni muukin taksikuski.
Tämä meidän Sindu guest house sijaitsee Sanurilla, tämä on pieni, viisi huoneistoa käsittävä paikka, erittäin siisti ja kodinomainen. Aikaero täällä on +6 tuntia Suomen aikaan verrattuna
Kävimme heti syömässä ja Samin silmiin osui tuo, korkealla katossa oleva iso gekko. Sinä se odotteli moskiittoja. Lainasin yhdeltä mieheltä pitkää objektiiviä kameraani, että sain zoomattua lähemmäs tuota otusta ja tässä se nyt on.

Muistomerkki hindujen sodassta lähellä lentokenttää
 "Balilla kokee varmasti sen, mitä kutsutaan elämäniloksi: vaikka maa on köyhä kuin kirkonrotta, ei paikallisten hymyn vilpittömyydestä ja onnellisuudesta voi olla ottamatta oppia. Balilla iloinen ilme tarttuu väkisinkin matkaajan huulille, eikä lomalla kovin heti muista arjen murheita. Normirutiineista auttaa irtautumaan ihanilla rannoilla pötköttelyn lisäksi Balin upeat vesiurheilumahdollisuudet sekä mailan heiluttajien mieleen olevat harvinaislaatuisen mielenkiintoiset golfkentät. Kulttuurista pitävät saavat varmasti nautintoa seuraamalla paikallisten jokapäiväiseen elämään kuuluvia eksoottisen oloisia riittejä, seremonioita ja tansseja tai tutustumalla Balin tuhansiin temppeleihin. Bali on eksoottinen matkakohde, joka sopii kaikenikäisille – se myös tarjoaa jokaiselle jotakin, ihan varmasti."
Emme oikein osaa yhtyä tuohon lainattuun tekstiin tuosta köyhyydestä, ehkä se tosiaan koskee Indoneesiaa paremmin kuin tätä Balia.

Veneitä rannalla
Balia kutsutaan myös "Maailman aamuksi" tai "Jumalten saareksi" sekä "Maanpääliseksi paratiisiksi" eikä meidän mielestäme turhaan, niin kaunista täällä on kuten varmaan tulette kuvista huomaamaan. Katsoo minne tahansa, niin aina on patsaita ja kauniita koristuksia, koristeellisia portteja, kauniita puuveistoksia ja tietenkin hymyä :)

Kyllä siinä kelpaa istuskella
"Koska Bali sijaitsee lähellä päiväntasaajaa, ei sen trooppisessa ilmastossa tarvitse tutista ainakaan kylmyydestä – olipa vuodenaika sitten mikä tahansa. Vuoden keskilämpötila onkin huimat 30°C. Suora auringonpaiste saa nahkan tirisemään varsinkin keskipäivällä, jolloin aurinko tuntuu uskomattoman kuumalta. Kostean kauden aikana lokakuusta maaliskuuhun tukaluutta voi lisätä vielä korkea kosteusaste."

Kaunista

Ruutuliina patsaiden ympärillä
Täällä joidenkin patsaiden ympärillä on musta-valkoinen ruutuliina. Se kertoo hyvän ja pahan jatkuvasta taistelusta.

Kaunis portti Sanurista

i
Ihmiset täällä ovat erittäin ystävällisiä, tervehtivät kun kuljemme ohi, kyselevät "mitä kuuluu?" "mistä olemme tulleet, kauanko olemme Balilla?"

Onnen saittoja

Patsaita täällä riittää

Tässä valmistuu kori riisille
Tuohon yläkuvan pieneen koriin laitetaan riisiä sisään ja keitetään vedessä. Sen jälkeen annetaan olla vielä tunnin verran, jonka jälkeen se on syötävää.

Uhrilahjoja
"Mystinen Bali lumoaa kävijät" niin se on ainakin meidät lumonnut. Jokainen tietenkin kokee asiat eri tavalla, mutta jo 2009 Bali tuntui meistä paratiisilta. Osansa siihen antoi silloinen taksikuskimme Ketut, joka kyyditsi meitä useana päivänä. Hän kertoi meille heidän kulttuuristaan, uskomuksistaan, uskonnostaan.
Iloksemme saimme Ketut myös torstaina meitä kuljettamaan. Onneksi olin säästänyt hänen käyntikorttinsa.

Liikenteenohjausta
Täällä Balilla on hindu uskonto ja ihmiset elävät omaa elämäänsä, vaikka turistit täällä ovatkin. "Balilaisella hindulaisuudella on kuitenkin aivan omat piirteensä verrattuna intialaiseen hindulaisuuteen"

"Vaikka turismi onkin valloittanut tietyt saaren osat, löytyy Balilta myös paljon alkuperäistä ja aitoa kulttuuria, joka saattaa viedä matkailijan sydämen lopullisesti."

Kuljetustapa

Balilainen hymy

Lahjoja Jumalille

Kauneutta kukassa

Seremoniaan menossa


Maanantai-illalla menimme tuttavia tapaamaan heidän hotellilleen. Käviimme myös syömässä heidän kanssaan ja vaihdoimme kuulumisia. Tässä kuvia tien varrella olevista uhrilahjoista.


sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Naisten golf kilpailut Pattayalla

Täällä on lupa matkustaa näin

Thaimaalainen kudontamenetelmä

Ravintolan alttari, Ruoka ja juoma on hengille, ei meille

Helmiä ja taas helmiä
Kävin ystävieni kanssa Pattayan keskustassa helmikaupassa ja helmiä oli todella paljon, jos noista ei löydä sopivaa, niin ei varmaan mistään. Ja rasiallinen niitä, valinnan mukaan 2,50€ tai jopa alle euron. Kävimme myös tiistai markkinoilla, tarjolla oli kaikkea maan ja taivaan välillä.

Tatuointia voi tehdä myös näin

Loput rannalta ostetusta maissista kelpaa linnuille

Öljyhierontaa 
Tässä Sami on öljyhieronnassa, Suomessa ei hieroja hyppää samaan sänkyyn hierottavan kanssa, mutta maassa maan tavalla tai maasta pois. Tunnin hieronta maksoi n.7,50€,

Condon lemmikki kissa, painoa varmaan 1kg
Pitihän mun jostakin etsiä hellittävä kissa, kun Matamille ja Sheikkille ei voi hellyyttä täältä käsin antaa. Onneksi Marja ja Matti huolehtivat kissoista meidän täällä ollessa ja näyttävät skypen välityksellä kissoja meille.

Bensa-asema kadun varrella


Tässä matkakirja Mondosta lainattua tekstiä: "Pattaya on joillekin kauhistus, toisille jonkin sortin paratiisi. Mutta kaikille se sisältää opetuksen. Maksetun rakkauden kaupungissa oppii arvostamaan aitoa rakkautta.
Pattaya ei ole pelkkää seksiturismia. Pahamaineisuutensa lisäksi se on myös Thaimaan suosituin matkakohde, jossa käy vuosittain 7 miljoonaa turistia."
Se on itsestä kiinni, mitä täältä hakee, me olemme hakeneet hyvää ruokaa, aurinkoa, nähtävyyksiä, olemme kävelleet paljon. Sami on käynyt pelaamassa tennistä ja golffia ja minä olen saanut ystäviä, joiden kanssa olen käynyt shoppailemassa ja rannalla. Olemme asuneet tämän reissumme aikana Jomtienin puolella melkein kaksi kuukautta ja meistä se oli mukava paikka asustaa. Mielestämme se on mainettaan parempi.

Hedelmäkauppias

Tässä tulee kookosta myyntiin. Pala pois kannesta, pilli sisään ja juoma on valmis

Tässä mainostetaan asuntoja
Condojen eli kerrostaloasuntojen mainoksia täällä on todella paljon ja rakentaminen vilkasta, hinnat ovat 700000 thb alkaen eli 17500€ .Neliöitä siihen hintaan saa vajaa 30, käytettyjä voi ostaa vieläkin edullisemmin.

Kanaa vartaassa, -140 bht = 3,5€  

Honda LPGA Thailand 2013, varjot ei ole sateen takia, vaan auringon
Torstaina alkoi Pattayalla naisten golf-kilpailut, lähdimme mopolla katsomaan tuota kisaa. Paikalla oli maailman naisten parhaimmisto, Suomalaisia ei ollut mukana, mutta naapurimaasta Ruotsista oli kaksi ja yksi Norjalainen. Aurinko paistoi välillä tosi kuumasti,  lämpöä oli +35, varjossa  :)

Ruotsin Anna  Nordqvist

Viime vuoden mestari Korean Yani Tseng 



Ihokarvojen poistoa Pattayalla

Hautapaikkoja Bangkokissa

Pizzatakseja odottamassa tilauksia

Naurava koira :)
Parturissa oli tuollainen ihana "naurava koira" pieni ja pippurinen. Ihan kuin se olisi käynyt pattereilla: hyppi ja poukki, siinä se sitten istui sylissäni sen aikaa, kun Samin hiukset leikattiin.  Mikähän rotu mahtaa olla kyseessä?
Tänään sunnuntaina saavuimme tänne Balille, siitä kuvia ja tarinaa sitten myöhemmin.



sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Totuuden temppeli

Totuuden temppeli
"Pattayan vaikuttavin nähtävyys on maailman suurin tiikkipuurakennus, new age -henkinen temppeli, jonka huippu kohoaa sadan metrin korkeuteen. Temppeli on koristeltu kauttaaltaan taidokkain puuveistoksin. Rakennustyöt alkoivat vuonna 1981, ja temppelin koristelutöiden on tarkoitus jatkua hamaan tulevaisuuteen: niin on toivonut temppelin rakennuttanut edesmennyt thaimiljonääri. Temppelin tarkoituksena on juhlistaa maailman rauhan lisäksi thaimaalaista käsityötaitoa."
Fiilistelyä lammella

"Harjakainen" tarkistuskäynnillä

Puusta veistettyjä kauniita patsaita



Alueella oli myös norsuajelua
Mikäs se siinä lyllertää


Temppelissä oli myös teksti, joka meni näin: Materiaaliset nautinnot tuottavat vain ulkoista onnellisuutta, todellinen onnellisuus löytyy henkiseltä puolelta.

Portaikko

Puuveistoksia, niitä riitti


Temppelin yksi siipi on rakennettu Kiinalaiseen tyyliin, yksi Thaimaalaiseen, yksi Intialaiseen ja yksi Kambodzalaiseen. Niissä näkyy eri uskonnot, jotka ovat sovussa keskenään.



Vaikea saada näihin kuviin noita upeita kaiverruksia,  nämä kaikki on tehty puuliitoksilla ja tapitettu  puutapeilla.
Temppelissä oli myös kalenteri, siitä minä viikonpäivänä olet syntynyt ja se kertoo millainen ihminen olet.

  • sunnuntai – aurinko  edustaa kunniaa ja sosiaalista tatusta
  • maanantai – kuu       kaunetta
  • tiistai – Mars       rohkeutta
  • keskiviikko – Merkurius   hellyyttä
  • torstai – Jupiter   viisautta
  • perjantai – Venus    vaurautta
  • lauantai – Saturnus   onnettomuutta ja kärsimystä
Viikonpäivien astrologia




Näitä veistoksia riittää
Ystävänpäivä illallisen nautimme News steaks & grill, Jomtienillä. Paikka on ruotsalaisomistuksessa, henkilökunta on ystävällistä, paikka on siisti,  ruoka oli todella hyvää ja kauniisti aseteltu. Hinta ei ihan halvimmasta päästä ollut, mutta olihan kuitenkin ystävänpäivä <3

Minun Katkarapu coctail alkuruoaksi

Papukaija kaverukset

Ihana patsas