maanantai 31. joulukuuta 2012

Krabi - Hua Hin osa 2

Torstaina 27.12 lähdimme aamulla Helenan ja Arin kanssa Raileylle beachille, pitkähäntäveneellä. Paikka on erittäin kuvauksellinen, valitettavasti valokuvat eivät pysty välittämään sitä teille.

Railey
Mahtavat karstikalliot
 
Vuorikiipeilyä

Prinsessan luola, hedelmällisyyspyhäkkö
"Railay beachillä on uskomattoman upeita kallioita, jotka nousevat pystysuoraan ylös merestä ja rannalta. Nämä kivipilarit houkuttelevatkin kiipeilijöitä joka puolelta maailmaa. Vaikka Thaimaa on täynnä toinen toistaan kauniimpia rantoja, niin juuri nämä Krabille tyypilliset kalliot tekevät siitä niin ainutlaatuisen. Missään muualla en ole nähnyt niin upeita raameja turkoosille vedelle ja valkealle on hiekalle." 
Tham Pranangnai: Tippukiviluola

Mitähän seuraavaksi varastaisin?
Rannalla ollessamme avasin repun ja ennen kuin ehdein kissaa sanomaan, apina oli repussa niin että kantapäät vain näkyivät. Se varasti sieltä pähkinäpussin ja jatkoi matkaa. Pian niitä oli monta ja turisteilta lähti hedelmiä, perunalastuja, vettä, limpparia...
Yritti joku apina repun vetoketjuakin auki, mutta siihen se ei vielä pystynyt.

Henkien talot
Täällä Thaimaassa henkien talo rakennetaan tontille ennen varsinaista rakennusvaihetta, suojelemaan pahoilta hengiltä. Niitä on todella isoja ja sitten pienempiä, tässä huoltoaseman pihasta otettu kuva.
Niitä on mm. pankkien, virastojen, hotellien, ravintoloiden, omakotitalojen ja hökkelimajojen pihoissa ja peltojen reunoissa. Siihen sitten tuodaan hengille syötävää ja juotavaa.

Bussi kuljettaa turisteja laivasatamaan Krabilla

Tytöt koulupuvuissaan
Krabilta matkamme jatkui Hua Hiniin, bussin piti lähteä klo10, mutta se oli thaimaalaiseen tapaan myöhässä. Se vei meidän Krabi towniin, siellä sitten vaihdoimme bussia. Seuraava vaihto tapahtui Surat Thanissa.
Meidän piti olla perillä Hua Hinissä klo 17.00, mutta olimmekin perillä 20.30 joten se päivä meni bussissa istuessa.

Mummu lajittelemassa chilejä

Käsin maalattua ja veisteltyä saippuaa

Papat pelaamassa

Peli päättyi Li Nan voittoon

29.12. Hua Hinissä oli tenniksen haasteottelu. Siinä pelasivat naisten maailmanlista ykkönen
Valko-Venäjän Victoria Azarenka ja Kiinan Li Na. Niin siinä sitten kävi että Li Na voitti tuon ottelun.

Laitapuolen kulkija tappamassa meidän kanssa moskiittoja Hua Hinin asemalla (katso sormusten määrää)
Juna Hua Hinistä - Bangkokiin piti lähteä yöllä klo 00.45, mutta yllätys, yllätys, se olikin myöhässä ja lähti vasta klo 2.20. Siinä sitten odotettiin ja mäiskittiin moskiitottoja oikein urakalla. Junia tuli ja meni.
No kun oikea juna sitten saapui, meidät ohjattiin makuuvaunuun, Sami alapetille ja minä kiipesin ylös. Peitto päälle ja unta luumuun.
Heräsin siihen, kun hampaani kalisivat yhteen, vaunu oli ihan jäätävän kylmä, ei siinä sitten enää uni tullut. Ei olisi kannattanut ottaa ilmastoitua vaunua.
Aamulla klo 6 huudeltiin herätystä, jotta konduktööri sai vuoteet kasaan ennen Bangkokiin saapumista.
Huh huh. Junamatka oli todellinen kokemus :)

Yö-junan makuuvaunu

Juna saapui juuri BKK
Bangkokista sitten minivanilla kohti Pattayan Jomtieniä, täällä olemme sitten vielä viikon verran.


Tuossa blogia kirjoittaessa suomi-popilta tuli tämä kappale
Raappana "Ulko-oven suulta puhaltaa lämmintä tuulta"
http://www.youtube.com/watch?v=Exxj6JjeuBg


Täällä Thaimaassa vuosi vaihtuu vuoteen 2556


Uuden Vuoden kynnyksellä... Edessä on sata ovea, tuhat tietä. Valitse sydämelläsi, punnitse tunteella, käytä hiven järkeä.

Ovet on tehty avattaviksi, tiet tallattaviksi, elämä elettäväksi. Jos erehdyt, uskalla itkeä, uskalla nauraa, uskalla muuttaa suuntaa.

Ei mikään kasva ilman vettä, ei ihminen kypsy kyynelittä.
Mutta silti odota parasta, äläkä pelkää pahinta, niin saat mitä ansaitset.

Onnellista Uutta Vuotta 2013!

sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Krabi - Hua Hin osa 1

Päivitän blogia nyt kun saimme toimivan netin, se tökki oikeastaan koko matkan ajan. Tekstiviestitkin olivat hukassa, ne tulivat Suomesta meidän puhelimiin vasta matkalla Bangkokiin viime yönä.  

Surat Thanin minivanasema 24.12.2012

Saavuimme Surat Thanista Krabi towniin minivanilla jouluaattona. Hyppäsimme paikalliseen lavataksiin, joka kuljetti meidät Ao Nangin rantaan mistä meille oli varattu hotelli. Vuokrasimme myös mopon kolmeksi päiväksi, liikenne täällä on tosi rauhallista. Lähdimme ystäväpariskunnan Helenan ja Arin luokse vaihtamaan kuulumisia.  
Jouluateria BBQ

He olivat varanneet meille joulupöydän. Illalla menille syömään yhdessä BBQ aterian. Meille tuotiin paistolevy pöytään ja siinä sitten paistelimme itse herkkumme. Ruoka oli todella hyvää ja meillä oli mukava ilta. Suunnittelimme että huomenna siis joulupäivänä lähdemme Boda saarelle pitkähäntäveneellä ja vietämme siellä päivän.

Bodan saarelta kuvattu
 
Puuterihiekkaa

Onnea tuottavia nauhoja

Ravintolavene saarella
 
Tukaani vai mikä lie trooppinen lintu ison nokkansa kanssa

Saarella on myös apinoita
Illalla kun palasimme takaisin, sovimme että menemme vielä illalla yhdessä syömään, valitsimme thaimaalaisen vaihtoehdon bamburavintolassa. Ruoan jälkeen kävimme drinkillä, siellä joillekin pariskunnille tuotiin paukku, joka oli tehty 2-3 litran ämpäriin, eipä sellaista oltu ennen nähty. Siinä he vetivät vastakkain pillillä juomaa suoraan ämpäristä.
Ihana auringonlasku Ao Nangilla

Krabi townin rapupatsas
 
Temppeli kaupungissa
Tapaninpäivänä Sami vei minut tapaniajelulle, ei kuitenkaan reellä vaan mopolla.  Ajoimme ensin Krabi towniin ja siellä tavarataloon shortsi ostoksille ja kahville. Kartta esiin ja mietintä mihin mennään, sieltä löytyi tiikeritemppeli.
Matkaa sinne oli jonkin verran ja tietysti me vielä eksyttiin. No hyvien neuvojen jälkeen löysimme perille.
Siellä oli useita temppelirakennuksia ja erillaisia patsaita. Jos olisi halunnut ylös, olisi portaita sinne ollut yli 1000 ja siihen vielä +32 ja kosteus, niin jätimme väliin. 
Lohikäärmeet


Pahojen henkien pelottelua

Joku paikallinen halusi karkoittaa pahoja henkiä tiikeritemppelillä, tuohon betonitorniin laitettiin sellainen iso paukkumatto ja sitten alkoi pauke ja räiskintä. Kyllä siinä henget lähtivät, oli se sellaista paukuntaa.
 
Tiikeritemppeli
 
Kumipuu ja kuppiin valunutta kumia

Mankeloituja raakakumilevyjä 

Jäätelömyyjät

Ao Nangin auringonlasku
Illalla olimme vielä toisen ystäväpariskunnan kanssa syömässä ja vaihdoimme kuulumisia, meillä oli kiva ilta heidänkin kanssaan. On mukava nähdä tuttuja tällä reissulla :)

sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Bangkok - Surat Thani - Krabi

 
Bangkokin rautatieasema

Lauantaina lähdimme Pattayalta Bangkokiin, enkelten kaupunkiin minibussilla. Sami sopi kyydin niin, että meidät haetaan aamulla asunnolta, varmisteli asiaa vielä muutaman kerran, että kaikki on ok. Siinä sitten aamulla odottelimme ja kyytiä ei kuulunut, Sami soitti sinne, että missä kuljetus viipyy. Ja yllätys, yllätys, ei sitä kuljetusta tullut vaan me hyppäsimme lavataksin kyytiin ja menimme Jomtienin keskustaan, josta pääsimme tilaamamme minibussin kyytiin. Matka BKK kesti n. 3 tuntia, sieltä sitten hotellille skytranilla (ilma-junalla), metrolla ja loput tuk tukilla.
Kun saimme laukut hotellille, lähdimme ostoksille MBK tavarataloon, jossa on 7 kerrosta täynnä kuhinaa, liikkeitä on  n.2000, eli jos löytää jotain mielenkiintoista, minkä haluaa se kannattaa ostaa heti, sillä välttämättä paikkaa ei löydä uudestaan.
Kuulemma neljäs kerros saattaa hyvinkin olla maailman suurin kännykkäkauppiaiden keskittymä: puhelinkaupat vievät kerroksesta suurimman osan, ja pikku tiskejä riittää vieri vieressä satamäärin.
Kävimme syömässä tavaratalon 5. kerroksessa. Siellä oli The fifth food avenue ja tarjolla oli herkkuja ympäri maailmaa, 21 eri ravintolasta. Oli Thaimaalaista, Balilaista, Meksikolaista, Italialaista, Vietnamilaista, Intialaista, Kreikkalaista, jne. Tällä kertaa päädyimme Intialaiseen vaihtoehtoon. Palasimme tuk tukilla ostoksien kanssa hotellille.
Illalla päätimme lähteä vielä kävelylle. Heti kadulle päästyämme, joku paikallinen kysyi mihin olemme menossa ja hän oli heti valmis opastamaan. Ja paluumatkalla, vanhempi mies "auttoi" meidät kadun yli, kun liikenne oli melkoinen, neljää kaistaa yhteen suuntaan, huh, huh mikä liikenne. Mies neuvoi vielä mistä pääsemme takaisin hotellille.

MBK tavaratalo

Annosmalleja

Bangkok - Surat Thani juna lähdössä

Sunnuntaina aamulla juna lähti klo 8.05 kohti Surat Thania. saapumisajaksi ilmoitettiin 16.45, siinä sitä sitten oli istumista. Junassa oli kaksi vaunua ja muistutti lättähattua, se kolisi ja keikkui, hyvä, että toisinaan penkillä pysyi. Juna kulki aluksi slummialueen läpi, melkein nuo peltihökkelit osuivat junan ikkunoihin ja siinä joku grillasi aamupalaa, metrin verran kiskoista.
Matkalla oli riisipeltoja ja muita viljelmiä, lehmiä, toiset vapaana ja toiset liekanarussa, sikoja, koiria, kanoja, ankkoja, kumipuuviljelmiä suorissa riveissä, kahvipensaitakin taisi vilahtaa.
Junamatkaa voi suosittella, se oli hieno kokemus.
Surat Thanin asemalla oli melkoinen joukko taksikuskeja houkuttelemassa matkustajia, siinä sitten laukut kyytiin ja matka jatkui guest houseen. Kauhean nälän ohjaamina lähdimme etsimään ruokapaikka. Guest house jossa yövymme on erittäin siisti ja viihtyisä paikka. Omistaja vei meidät yömarkkinoille ja toi vielä takaisinkin, palvelu pelaa.
Jouluaattoaamuna lähdemme bussilla kohti Krabia.  
Pad Thai valmistuu tässä Surat Thanissa

Lihatikkujen grillausta yömarkkinoilla Surat Thanissa
  

       Haluamme toivottaa teille Hyvää ja Rauhallista Joulua


tiistai 18. joulukuuta 2012

Sattahip ja Rayong


Temppeli...yksi niistä monista
Maanantaina lähdimme mopottelemaan ilman mitään päämäärää.
Löysimme paikan nimeltä Sattahip n.30 km meiltä, siellä pyöreimme paikallisilla markkinoilla. Maistoimme paikallista herkkua, joka oli kääritty banaaninlehteen ja ilmeisesti sitten keitetty. Ymmärsimme sen verran, että se sisälsi ainakin kalaa. Siinä oli myös kaalia, nuudelia ja runsaasti chiliä. Ennakkoluulottomasti uskalsimme sitä maistaa, onneksi sillä se oli todella hyvää.
Oli toinenkin herkku, kukaan ei osannut vastata mitä se oli, naureskelivat vain meille :)
Ihmiset siellä olivat erittäin ystävällisiä ja hymyileviä, turisteja siellä ei näkynyt.
Perälaakeri huusi armoa, oli nuo tiet sen verran kuoppaisia

Banaaninlehdessä kypsytettyä kalaa


Munahautomo

Koti meren rannalla

Paikallisia iloisia ihmisiä Sattahipissä 
Maanantaina Sami luki netistä, miten pääsemme Rayongiin bussilla facebook kaverini luo kyläilemään. No ei siitä meinannut selvyyttä tulla, kun yhdessä neuvottiin toista ja toisessa toista. Tiistai aamulla hyppäsimme mopon selkään ja ajoimme Sukhumvit roadille ja sieltä sitten kyseltiin mistä pääsemme bussiin, odotimme siis bussia. Paikalle kaahasi joku pakettiauto, missään ei lukenut minne se menee. Mopotaksin kuljettaja tuli näyttämään, että kyytiin vaan. Auto meni tosiaan Rayongin keskustaan, sieltä lavataksiin ja kohti rantakatua, missä Päivi ja Tommi jo meitä odottivat :)
Alue oli rauhallinen ja erittäin siisti, kilometreittäin hiekkarantaa ja kiireetöntä tunnelmaa. Kiitokset heille vieraanvaraisuudesta :)
Illalla palasimme samanlaisella "bussilla" takaisin tänne Pattayalle.

Mae Ramphung  Beachin rantakatu



Päivin ja Tommin kaunis koti Rayongilla

Rayongin bussiasema

Mitä lie herkkua